Desert strudel cu branza si stafide

de Ela68 in Prajituri, 17 Apr 2014 | 32374 vizualizari

 

Daca ar trebui sa povestesc ceva despre acest aluat, n-as zice decat ca am gasit formula ideala. Nu este complicat, iar rezultatul ma multumeste pe deplin in sensul ca se obtine un strudel crocant ce se desface in foi. Atentia mare se cere atunci cand adaugam faina. Daca e prea multa, aluatul se va intinde greu si nu se va coace la mijloc. Daca e prea putina, va fi moale si va iesi compozitia din foaie. Cu prima ocazie, voi cantari exact cantitatea de faina si va voi spune exact ce tip de faina am folosit. Pana atunci, "faina cat cuprinde" pana ce se desprinde frumos de pe maini.

 

INGREDIENTE

Aluat :
  •     1 ou
  •     3 linguri otet
  •     4 linguri ulei
  •     1 ceasca mica cu apa calda
  •     1/4 lingurita sare
  •     faina cat cuprinde
  •     100 gr unt la temperatura camerei

 Umplutura :

  •     200 gr branza de vaci
  •     100 gr telemea
  •     1 ou
  •     50 gr stafide
  •     5 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel cu branza si stafide:

1. Se amesteca toate ingredientele  pentru aluat (mai putin untul) si se framanta bine pana se obtine o coca ce poate fi usor intinsa. Se unge cu untul moale toata suprafata foii, apoi se ruleaza pana obtinem un sul. Lasam la frigider cel putin o ora.

2. Intre timp, amestecam toate ingredientele pentru a obtine umplutura.

3. Scoatem aluatul de la frigider si-l impartim in trei. Presaram masa de lucru cu faina si intindem cu sucitorul trei foi pe care le umplem cu amestecul de branza. Le rulam, avand grija sa bagam capetele in interior si le punem intr-o tava cu hartie de copt in cuptorul preincalzit, aproximativ 30 minute la foc mediu.

Strudelul este gata cand se formeaza o crusta crocanta si frumos rumenita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Raluca57 1

30.04.2014, 19:16

Ce bine arata! Astept, totusi, cantitatea de faina, ar fi pacat sa-mi iasa altceva. Raluca

Ela68 1

30.04.2014, 21:34

incerc sa le fac zilele astea si revin cu info

Krystyan Trendy 1

17.05.2014, 11:34

grozave strudelele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu branza si visine