Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.
Foile de placinta se lasa la dezghetat (de preferat de seara pana dimineata in frigider).
Visinele (de la congelator) se lasa la dezghetat cu 4 linguri de zahar intr-o strecuratoare sa se scurga tot siropul intr-un castron.
In siropul scurs se adauga lingura de amidon si se amesteca pana la omogenizare.
Se pun visinele peste sirop, intr-o craticioara, si se pune la foc mic cateva minute pana se ingroasa amestecul.
Se lasa la racit.
Branza se amesteca cu 2 oua, 5 linguri zahar, smantana, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele.
Se pune pe blatul de lucru o foaie de placinta, se unge cu ulei cu o pensula si se pune deasupra a doua foaie care se unge si ea cu ulei.
Pe partea scurta se pun 3 linguri din umplutura de visine, se ruleaza o data, se indoaie capetele in interior si se ruleaza toata.
Se procedeaza la fel si pentru urmatoarele doua foi care se umplu cu branza.
Pe planul de lucru se pune o foaie de placinta si se unge cu ulei (daca va ajug foile se pot pune si doua foi).
Se aseaza cele doua rulouri pe foaie, se intorc marginile si se ruleaza pana la capat.
Mi-au iesit trei rulouri, fiecare avand in interior cata un rulou cu visine si unul cu branza.
Se aseaza rulourile intr-o tava tapetata cu hartie cu spatiu intre ele.
Se ung cu ulei si se introduc in cuptorul preancalzit pentru 10 minute.
Se scot din cuptor si se ung bine cu galbenusul de ou amstecat cu o lingura de lapte.
Se reintroduc in cuptor pentru 25-30 minute pana se rumenesc frumos.
Se scot din cuptor su se acopera cu un prosop de bucatarie umed.
Se lasa la racit.
Se portioneaza rece si se pot presara cu zahar pudra.
Pofta Buna!
1
Este buna si cu alte fructe caise, zmeura.