O pâine dulce și aromată, așa au catalogat-o Zmeișorii! ;)
Dar a fost tare bună, mai ales cu lăptic fierbinte! ;) P.S. TataZmeu ar fi savurat-o cu vin fiert! ;) Data viitoare! :D :)))
Într-un bol încăpător se toarnă iaurtul, se adaugă ouăle, sarea, zahărul tos și zahărul vanilinat și se amestecă cu un tel sau mixerul până ce se obține o cremă spumoasă, omogenă.
Apoi se adaugă uleiul și crema de biscuit, împreună cu ingredientele uscate, făina și praful de copt, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se obține un aluat lejer, ca de chec, ce se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament sau după caz, puțin ulei/unt și făină.
Peste aluat se presară alunele mărunțite, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 180 grade.
După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor și se rade ciocolata albă, peste prăjitura fierbinte.
Apoi se porționează după gustul fiecăruia, eu am preferat-o sub formă de semilune, amintiri din copilărie.
Spor și poftă bună!