Desert savarine

de Lavinia in Prajituri, 7 Iul 2013 | 61521 vizualizari

 

Sunt minunate >:D<

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • 150 ml lapte cald
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 30 ml ulei
  • Sirop:
  • 450 ml apa
  • esenta de rom dupa gust
  • 200 g zahar
  • zeama de la 1 lamaie mica(optional)
  • In plus:
  • 350 ml frisca lichida
  • 2 linguri smantana
  • 2-3 linguri zahar vanilat
  • gem de capsuni, zmeura etc
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert savarine:

Aluat: Intr-un vas mai incapator pune faina cernuta. Amesteca laptele cald cu drojdia si lingura de zahar.

Adauga peste faina laptele amestecat cu drojdia, ouale si uleiul si omogenizeaza bine compozitia cu ajutorul unei spatule.

La final adauga praful de sare si mai amesteca aluatul timp de 5 minute. Acopera aluatul si lasa-l la crescut la loc caldut timp de 30 de minute.

Pune aluatul in forme de savarine/briose si mai lasa-l la crescut inca 15 minute. Introdu savarinele in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos (cam 35 de minute). Lasa savarinele la racit (eu le-am lasat peste noapte).

Sirop: Fierbe apa cu zaharul timp de 5 minute, apoi adauga zeama de lamaie si romul si lasa siropul la racit pana ajunge la temperatura camerei.

Taie capacelul fiecarei savarine si unge-l cu gem de capsuni sau de zmeura.

Bate frisca bine cu zaharul vanilat si smantana.

Scufunda fiecare savarina in sirop pentru 3-4 secunde (daca nu vi se par destul de insiropate mai adaugati 1-2 linguri de sirop peste ele) apoi umple-le cu frisca din belsug si pune capacelul uns cu gem.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Tiramisu reţetă originală