Se curăță de coajă și cotor 6 mere acrișoare.
Se mixează bine cele 4 ouă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul măcinat. După ce și-au dublat volumul se adaugă brânza mascarpone și esența de vanilie și se omogenizează.
Se adaugă o parte din făina cernută cu praful de copt. După ce se omogenizează se adaugă și restul de făină și se amestecă.
Se taie cubulețe mici 3 mere, apoi se adaugă în aluat. Se adaugă și scorțișoara și se amestecă.
Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt pe fund și unsă cu unt pe pereți.
Cele 3 mere rămase se taie felii subțiri și se așează deasupra prăjiturii în formă concentrică.
Se presară zahăr granulat peste prăjitură și se dă la cuptorul preîncălit la 170 de grade C, pentru 45-50 de minute.
La scurgerea timpului se verifică prăjitura dacă trece testul scobitorii, apoi se scoate și se lasă să se răcească.
Se poate pudra cu zahar.