Tarte cu crema de ciocolata si cafea

de Angelica in Prajituri, 6 Ian 2015 | 4433 vizualizari

 

Un desert tare bun!
Prezentarea finala va scoate la iveala niste tarte foarte ispititoare pe care le puteti umple fie cu crema de cafea pe care eu am propus-o, fie cu o crema cappuccino...fie cu ce altceva doriti, e bine oricum numai s-aveti spor:)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -250 gr. faina
  • -30 gr migdale macinate
  • -150 gr. unt
  • -80 gr. de zahar
  • -1 ou
  • -1 praf de sare
  • -1 varf de cutit vanilie pudra
  • -1 lingura cafea naturala
  • -3 linguri de cacao
  • Crema de ciocolata:
  • -250 ml. smantana pentru frisca
  • -225 gr. de ciocolata neagra
  • -1.5 linguri de cafea ness
  • -100 gr.cafea boabe
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu crema de ciocolata si cafea:

Aluat:

1.Amestecam untul foarte rece taiat in cubulete cu restul ingredientelor pana formam un aluat de consistenta potrivita.Dam aluatului forma unei mingi,pe care o invelim in folie de plastic si o punem la frigider pentru o jumatate de ora.

2.Intre timp, pregatim o forma rotunda cu diametru de 26-28 de cm.,o ungem cu unt si ii punem la baza o foaie de hartie de copt.

3.Scoatem aluatul de la rece si il intindem intre doua bucati de hartie de copt.

4.Taiem aluatul in dreptunghiuri si punem cate o bucata intr-o tava de briose tapetata cu unt.Il presam si il nivelam usor cu mainile,taiem surplusul,dupa care punem tava in frigider pentru 30 de minute.

5.Dupa 30 de minute incalzim cuptorul la 180 de grade.

6.Scoatem tava de briose de la rece si intepam baza fiecarei tarte cu o furculita din loc in loc si punem apoi o hartie cerata sau folie de aluminiu.Deasupra hartiei punem fasole(orez sau macaroane)astfel aluatul nu va creste in cuptor si nu isi va pierde forma.Dam tava la cuptor pentru 25 de minute,sau pana marginile sunt prajite.

7.Scoatem tava,indepartam hartiile cu greutate si o mai dam la cuptor pentru 5 minute,dupa care o scoatem si lasam tartele sa se racesca complet.

Crema de ciocolata:

1.Punem smantana si boabele de cafea pe foc intr-o cratita.

2.Pe baie de abur punem ciocolata la topit pana este fluida.Cand smantana incepe sa fiarba,luam cratita de pe foc,strecuram lichidul de boabele de cafea si apoi adaugam ciocolata si cafeaua ness.

3.Lasam sa stea cateva minute, si apoi amestecam pana ne rezulta o crema potrivit de grosuta.

4.Cand ciocolata s-a racit putin,o turnam in fiecare tarta pana se umple si o dam la rece peste noapte.

A doua zi decoram cu boabe de cafea.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu crema de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata si crema de branza