Desert tort Diplomat

de Aletta in Torturi, 21 Mai 2017 | 3463 vizualizari

 

La multi ani tuturor celor care poarta numele de Constantin si Elena,
reteta acestui diplomat este : https://savoriurbane.com/tort-diplomat-cu-fructe-reteta-clasica/
 

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilinat sau esenta de vanilie
  • 100 g faina cernuta

Crema diplomat :

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • 2 lingurite esenta vanilie
  • 30 g gelatina granule (am folosit )
  • 600 ml frisca naturala ( Dorna 35 %grasime)
  • 500 g fructe ( capsuni, piersici(din compot )
  • 100 g stafide
  • esenta de rom
  • piscoturi

In plus:

  • 200 ml frisca naturala
  • 2 capsuni
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Diplomat:

Blatul: Am inceput prin a pregati blatul de pandispan, am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, pana am avut o bezea ferma, am adaugat galbenusurile si am mai mixat 10 secunde. Se adauga esenta de vanilie, faina cernuta. Se omogenizeaza cu o paleta si se toarna intr-o forma de 24 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la 180 grade C, 30 minute. Se lasa la racit, pe un gratar. Cand e rece, se taie pe orizontala in 2 felii.

Crema : Ouale, zaharul, zaharul vanilinat, praful de sare, se bat cu telul si se pun pe aburi, se amesteca continuu pana cand crema incepe sa se ingroase, cand da primele semne de ingrosare si crema e fierbinte se ia de pe foc. Gelatina se hidrateaza, apoi se topeste pe baie de aburi si se toarna in crema de oua si se amesteca energic, se lasa deoparte si se mai amesteca din cand in cand in ea, pentru a urmari gradul de gelificare.

Asamblare :

Pe o farfurie, punem inelul detasabil, piscoturi in jurul ei, apoi, punem prima felie de blat. Lasam deoparte. Mixam frisca si de abia acum o amestecam cu crema, adaugam stafidele inmuiate in esenta de rom si apa, piersicile taiate marunt. Turnam o parte din crema pe blat, presaram capsuni din loc in loc, mai punem cealalta parte de crema, capsuni si cealalta felie de blat, se apasa usor. Se da la frigider cateva ore.

Se bate frisca si se orneaza dupa preferinte.

TIPS-URI

1

nu se foloseste praf de copt la acest blat pandispan.

2

gelatina se toarna in crema dupa cateva minute ce am dat-o jos de pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Adi 1

21.05.2017, 20:38

Foarte bun!

kytz 1

22.05.2017, 06:45

Bun tort!

Aletta 1

22.05.2017, 09:44

foarte bun draga Rocsi, pacat ca nu am poza cu o felie ca l'am dat cadou.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de sarlota