Această prăjitură delicioasă am văzut-o la Andra și mi-a plăcut foarte mult. Eu am folosit mai puțin zahăr în compoziție, deoarece așa ne place nouă, dar a fost suficient. Vă invit să o încercați și voi deoarece se face rapid și e tare bună. Mulțumesc pentru rețetă Andra :-* !
Cerni făina și cacaua într-un castron. Adaugi zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Frămânți cu mâna toate ingredientele până când aluatul nu se mai lipește de mână. Împarți aluatul în 2 bile, le învelești în folie alimentară și bagi o bilă în frigider pentru minim 30 de minute, iar cealaltă bilă o bagi în congelator (pentru a se rade mai usor).
Cureți merele de coajă și semințe și le dai prin răzătoarea mare, le storci de zeamă și le pui la călit împreună cu zahărul (după gust) până când scade zeama și se înmoaie. Le lași să se răcorească, după care le amesteci cu scorțișoara.
Mixezi ouăle cu zahărul măcinat și zahărul vanilat, apoi adaugi brânza și omogenizezi. Adaugi grișul.Mergea mai multă brânză, dar eu nu am avut.
Scoți aluatul din frigider și îl întinzi pe o hârtie de copt, apoi îl transferi în tava tapetată cu hârtie de copt. Adaugi merele, amestecul cu brânză, iar la final razi deasupra restul de aluat (scos din congelator). Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 40-50 de minute, până când blatul este copt. Lași să se răcorească puțin și tai prăjitura.