Desert prajitura Albina

de trifadalia in Prajituri, 16 Feb 2018 | 2294 vizualizari

 

reteta cu dragoste.

 

INGREDIENTE

  • 3 cani de faina
  • 1 cana de zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura untura
  • 3 linguri de miere
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 6 linguri de lapte
  • Ingrediente pentru crema:
  • 400 ml de lapte
  • 8 linguri de gris
  • 1 lingura de miere
  • 200 gr de zahar
  • 200 gr de unt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Albina:

Se pun la fiert toate ingredientele ( 1 cana de zahar, 2 oua,1 lingura untura, 3 linguri de miere,1 lingurita de bicarbonat de sodiu, 6 linguri de lapte in afara de faina pana cand compozitia se umfla si se face putin maronie. Se lasa putin la racit, apoi se incorporeaza si faina. 

Din aceasta compozitie se imparte in 4 si se coc 4 foi pe dosul tavii unse cu untura.

  Laptele se pune la fiert impreuna cu grisul si cu acea lingura de miere. Se lasa la racit. Untul se amesteca spuma cu zaharul, apoi se incorporeaza grisul. La final se pun si cativa stropi de zeama de lamaie.

Se asambleaza foaie + crema+foaie+gem de caise+foaie+crema+foaie. Deasupra se pune zahar pudra vaniliat.   

TIPS-URI

1

reteta cu dragoste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Albina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu urda si cirese