Desert prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chilli la slow cooker Crock-Pot

de simona72 in Slow Cooker, 5 Oct 2018 | 3144 vizualizari

 

Am mai facut si alta data prajituri la aparatul minune. Una este o negresa de post, iar cealalta este o prajitura magica sau desteapta. Cu cea din urma m-am prezentat la intalnire de la Paltinis. A fost atat de buna incat s-a terminat foarte repede. Pentru ca toamna asta este una bogata, cu fructe din abundenta, iar proviziile sunt deja facute, am hatarat sa incerc o prajitura rasturnata la sloow cooker-ul meu. Am folosit zmeura(eu am avut congelata de 2-3 saptamani) si culmea in plina toamna am gasit capsuni proaspete in piata. Nu, nu sunt din Grecia sau alta tara cu clima mai calda. Sunt de la taranii nostrii, iar pentru ca vremea a ajutat mult agricultura anul asta, au avut parte de o cultura noua, de toamna, de capsuni.

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura:
  • 700-800 gr zmeura
  • 300 linguri zahar brut
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 2-3 ciupituri fulgi de chili
  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri zahar brut
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic vanilie Finesse dr Oetker
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chilli la slow cooker Crock-Pot:

Am lasat zmeura sa se dezghete peste noapte in frigider. Siropul lasat de zmeura l-am amestecat cu amidonul si zaharul brut. Am amestecat bine cu un tel sa se desfaca amidonul si l-am adaugat peste zmeura. Am pus chili si am amestecat usor cu o lingura, sa nu se zdrobeasca zmeura.

Vasul crock pot-ului il captusim cu hartie de copt. Punem o lingura cu zahar brut pe fund si incercam sa-l caramelizam putin. Ori puneti vasul in cuptor, ori caramelizati zaharul usor cu o torta. Eu am folosit a doua varianta. Deasupra se pune zmeura, iar peste eu am pus si cateva capsuni proaspete.

Pentru aluat: ouale intregi se pun intr-un castron. Se adauga praful de sare si zaharul. Se mixeaza pana cresc in volum si devin ca o crema. Se adauga uleiul treptat, in timp ce mixam. Se adauga laptele mixand la viteza ff redusa. Faina se amesteca cu praful de copt, dupa care se adauga la aluat. Se mixeaza la viteza mica sau se foloseste telul. Se adauga vanilia si se mai amesteca pentru ultima oara in aluat. Inainte sa pun aluatul peste fructe, am adaugat 2 pumni de cereale din cacao (bilute). Este optional, nu e necesar. Dupa ce am turnat aluatul, am vazut ca s-au ridicat la suprafata.

Se pune capac peste vas si se seteaza 2,5 ore pe modul High. Cand timpul a expirat, se scoate din priza, se lasa sa se raceasca putin, se pune platou peste prajitura si se rastoarna. Se lasa sa se raceasca complet, se decoreaza dupa preferinte, se portioneaza si se serveste.

TIPS-URI

1

fulgii de chili dau o nota usor picanta, daca totusi va e teama sa-i puneti =, renuntati la ei

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu zmeura si fulgi de chilli la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gulas de vita la slow cooker Crock-Pot