Este o prajitura pufoasa, aroma puternica de visine, frisca si ciocolata. Crema extreme de fina si aspectul colorat, face ca aceasta prajitura sa devina extreme eleganta in momente de sarbatoare.
Blatul: batem ouale cu zaharul pana cand devine cremoas (lucram doar cu mixerul), adaugam laptele si uleiul, omogenizam totul foarte bine, adaugam faina, praful de copt in ploaie. Jumatate din cantitate vom pune intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, in cealalta jumatate adaugam o lingura de cacao si-l turnam deasupra aluatului alb, nivelam totul. Deasupra asezam visinile scurse de zeama.
Timp de coacere: 25-30 minute (foc mediu), facem testul cu scobitoarea.
Crema: Fierbem laptele, adaugam 3 linguri de zahar si praful de pudinca vanilie. Lasam sa se raceasca, amestecam din cand in cand pentru a nu se intari. Dupa ce s-a racit, adaugam frisca batuta tare si gelatina (respectam instructiunile de pe plic).
Intindem crema pe suprafata blatului (blatul trebuie sa fie bine racit). Nivelam crema apoi adaugam glazura de ciocolata moale sau tare.
Glazura moale de ciocolata:
Topim ciocolata in 100 ml frisca lichida, dupa ce s-a racit, intindem glazura pe suprafata prajiturii.
Lasam prajitura la rece pentru cateva ore.