Foile cu cacao Pentru foile cu cacao se cerne faina, praful de copt, cacaua si zaharul pudra, se adauga untul moale si taiat cubulete si 2 linguri de lapte. Daca este necesar se mai adauga o lingura de lapte. Aluatul obtinut se imparte in doua parti egale si se intind doua foi egale. Pana am preparat blatul de cocos, aluatul de cacao l-am pus in frigider la rece. Blatul de cocos Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, aopi se adauga pe rand zaharul, mixand in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Apoi se adauga nuca de cocos si amestecam cu o spatula de sus in jos.
Intr-o tava punem o foaie de cacao, peste foaie punem blatul de cocos obtinut , iar peste punem cea de a doua foaie de cacao. Se introduce tava la cuptor la foc mediu pentru 30 de minute. Crema de vanilie
Laptele se incalzeste pana la punctul de fierbere. Intr-o cratita se mixeaza galbenusurile cu zaharul si faina, apoi se adauga laptele in fir subtire mixand in continuare. Cratita se pune pe foc, se amesteca continuu cu telul pana cand crema s-a ingrosat, la sfarsit se adauga esenta de vanilie dupa gust. Separat se mixeaza untul moale pana cand acesta devine spumos, apoi se adauga treptat crema in unt. Crema obtinuta se pune peste blatu copt si racit. Peste crema se poate pune ciocolata rasa sau o glazura de ciocolata. Pentru glazura, se topeste ciocolata cu o lingura de ulei pe baie de aburi si se distribuie peste crema racita bine si peste se presara nuca de cocos.
Pofta buna!
1
Se poate face, daca doriti, doar o foaie de blat negru, fara sa o impartiti in 2 parti egale si va iesi o foaie mai groasa, iar peste foaie se adauga blatul cu nuca de cocos.