Desert prajitura cu mascarpone si piersici

de oanapl in Prajituri, 25 Feb 2018 | 5682 vizualizari

 

Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 50 g cacao neagră
  • 150 ml apă
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 120 ml ulei
  • 280 g faină
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de rom
  • pentru crema brânză:
  • 250 g mascarpone
  • 1 ou
  • 50 g zahăr măcinat
  • 1 lingură făină
  • Esență de vanilie
  • câteva piersici din compot
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mascarpone si piersici:

Pentru blat,pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea de zahăr și mixezi până obții o bezea lucioasă, care face țepi atunci când scoți paletele mixerului. Galbenușurile le freci cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr până devin albe și cremoase. Adaugi treptat uleiul, esența de rom, apoi compoziția de cacao răcită. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt și la sfârșit, în 2-3 reprize, bezeaua.
Torni compoziția într-o tavă (20x30 cm) tapetată cu hârtie de copt păstrând 1/3 din compoziție.
Lași bucățile de piersici să se scurgă într-o sită apoi le tai felii. 
Pentru crema de brânză, amesteci mascarpone cu oul, făina și zahărul până când devine o cremă omogenă. Adaugi esența de vanilie la final. Pui câte o lingură din crema de brânză peste blatul din tavă, din loc în loc. Cu ajutorul unei furculițe, marmorezi ușor compoziția. Așezi feliile de piersici deasupra și le apeși ușor. Torni compoziția rămasă deasupra și o nivelezi ușor.
Dai tava la cuptorul încins la 180 de grade C. Coci prăjitura timp de 35-40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Scoți prăjitura din cuptor și o lași la răcit pe un grătar, apoi o poți felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mascarpone si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

oanapl 1

28.02.2018, 19:36

Măbucur că vă place! Chiar merge și cu un pahar de lapte!

diaconta 1

28.02.2018, 22:40

Imi place maxim e pe gustul meu

dantes 1

03.03.2018, 10:02

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert brownie cheesecake