Desert prajitura cu mascarpone si piersici

de oanapl in Prajituri, 25 Feb 2018 | 6054 vizualizari

 

Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 50 g cacao neagră
  • 150 ml apă
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 120 ml ulei
  • 280 g faină
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de rom
  • pentru crema brânză:
  • 250 g mascarpone
  • 1 ou
  • 50 g zahăr măcinat
  • 1 lingură făină
  • Esență de vanilie
  • câteva piersici din compot
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mascarpone si piersici:

Pentru blat,pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea de zahăr și mixezi până obții o bezea lucioasă, care face țepi atunci când scoți paletele mixerului. Galbenușurile le freci cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr până devin albe și cremoase. Adaugi treptat uleiul, esența de rom, apoi compoziția de cacao răcită. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt și la sfârșit, în 2-3 reprize, bezeaua.
Torni compoziția într-o tavă (20x30 cm) tapetată cu hârtie de copt păstrând 1/3 din compoziție.
Lași bucățile de piersici să se scurgă într-o sită apoi le tai felii. 
Pentru crema de brânză, amesteci mascarpone cu oul, făina și zahărul până când devine o cremă omogenă. Adaugi esența de vanilie la final. Pui câte o lingură din crema de brânză peste blatul din tavă, din loc în loc. Cu ajutorul unei furculițe, marmorezi ușor compoziția. Așezi feliile de piersici deasupra și le apeși ușor. Torni compoziția rămasă deasupra și o nivelezi ușor.
Dai tava la cuptorul încins la 180 de grade C. Coci prăjitura timp de 35-40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Scoți prăjitura din cuptor și o lași la răcit pe un grătar, apoi o poți felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mascarpone si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

oanapl 1

28.02.2018, 19:36

Măbucur că vă place! Chiar merge și cu un pahar de lapte!

diaconta 1

28.02.2018, 22:40

Imi place maxim e pe gustul meu

dantes 1

03.03.2018, 10:02

Delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cremsnit cu foietaj de casa si aroma intensa de cocos