Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba

de Ana S_I_D in Prajituri, 30 Noi 2023 | 2380 vizualizari

 

Am pregatit aceasta rulada cu gandul la ultimele zile de toamna. Stiu ca iarna se apropie cu pasi rapizi, dar vreau sa ne bucuram de frunzele aramii, mirosul dovleacului copt dar si de minunile naturii.
Ingredientele pentru Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba sunt: oua, zahar, dovleac, faina, alune, ciocolata si frisca.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba
  • blat:
  • 200 g albus de ou
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 10 g zahar vanilat
  • 400 g dovleac copt
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 g alune macinate
  • Ingrediente crema de ciocolata alba:
  • 100 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba:

Iata cum se prepara Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba

Am inceput cu alunele pe care le-am prajit 3-4 minute intr-o tigaie dupa care le-am maruntit.
Am batut albusurile spuma cu un praf de sare dupa care am adaugat zaharul si am continuat pana ce acesta s-a topit.
Am adaugat galbenusurile peste spuma rezultata, am mixat dupa care am pus zaharul vanilat.
Dovleacul copt l-am blenduit pana am obtinut o consistenta cremoasa.
Am adaugat dovleacul in spuma rezultata, am pus alunele maruntite si am incorporat treptat faina alaturi de praful de copt.
Am preancalzit cuptorul la 180°C.
Am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am nivelat si am introdus-o in cuptor timp de aproximativ 25-30 de minute.
Intre timp am pregatit crema.
Am pus intr-o cratita 50 ml smantana pentru frisca iar cand s-a incalzit bine am asezat bucatile de ciocolata alba. Am amestecat bine, am lasat sa se raceasca 4-5 ore.
Dupa racire am pus crema intr-un bol, am adaugat restul de smantana pentru frisca si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.
Dupa ce blatul s-a copt, l-am rulat pentru a-si pastra forma si a nu se rupe dupa racire.
Am uns blatul cu crema de ciocolata alba, am rulat si am dat la rece 2-3 ore inainte de servire.
Sper sa va placa reteta mea.
Pofta buna!

Vezi si reteta de Rulada Leopard.

TIPS-URI

1

Se poate folosi frisca lichida sau smantana pentru frisca. Smantana pentru frisca nu se mixeaza foarte mult deoarece exista riscul sa se taie. Blatul se ruleaza cu baza in sus .

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede, cu gem de prune cu nuci