"Nu ne oprim din joacă atunci când îmbătrânim ci îmbătrânim când încetăm să ne mai jucăm."
Se scot ingredientele din frigider din timp, sa ajunga la temperatura camerei.
Intr-un vas adanc se sparge oul si se amesteca cu zaharul esenta si varful de sare. Se bat cu un tel pana cand se albeste compozitia.
Se adauga faina, scortisoara si se amesteca bine, cu mainile, pana cand compozitia devine “nisipoasa”.
Se adauga si se amesteca pana se obtine un aluat bine legat.
Se lasa aluatul la frigider un sfert de ora.
Cuptorul se preincalzeste timp de 10 minute la 180°C.
Pe blatul de lucru si pe facaletul cu care urmeaza sa intindem aluatul se presara faina. Aluatul, intins uniform, trebuie sa aiba o grosime de 4-5 mm.
Se decupeaza biscuitii cu ajutorul unor forme speciale pentru prajituri, se aseaza in tava pe hartie de copt si se baga la cuptor pana devin usor aurii.
Cand ii scoatem ii ungem cu ciocolaata sau cu zaharul tos cu zeama de lamaie sunt usor citrici de la zeama de lamaie.