Prajitura cu capsuni

de Oana in Prajituri, 16 Mar 2013 | 6762 vizualizari

 

De.Oetker intampina primavara cu un nou concurs "Sarbatorile au gustul prajiturilor de casa". În perioada 1 martie – 15 mai 2013 puteti participa si voi la concurs. Dr.Oetker îți vine în ajutor și îți oferă noi idei de prăjiturit. Pe site-ul www.oetker.ro, la secțiunea dedicată campaniei, vei găsi un rețetar de primăvară și vei fi provocat la un joc online. Arată-ne aici ce bunătăți dulci știi să faci, folosind ingrediente pentru prăjturi sau decoruri de la Dr.Oetker. Prăjiturește cu dragoste și dăruire în noul sezon, înnoiește-ți prăjituritul și câștigi cu Dr.Oetker!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat crocant:
  • 200 g făină,
  • ½ plic Praf de copt Dr. Oetker,
  • 60 g zahăr,
  • 1 plic Zahăr Vanilat Bourbon Dr. Oetker,
  • 130 g de unt sau margarină (moale).
  • Pentru aluatul opărit:
  • 330 ml apă,
  • 70 g unt sau margarină,
  • 200 g făină cu un vârf de cuțit cu sare,
  • 40 g amidon Gustin Dr. Oetker,
  • 5 ouă,
  • 1/2 linguriță Praf de copt Dr. Oetker.
  • Pentru cremă:
  • 4 linguri cu dulceață de capsuni,
  • 400 g capsuni,
  • 1 plic Original Pudding vanilie Dr. Oetker,
  • 500 ml lapte,
  • 40 g zahăr / 50 g zahăr pudră,
  • 500 g brânză dulce,
  • suc si coaja rasa de la o jumătate de lămâie,
  • 1 plic Spumă pentru deserturi cu gust de frișcă Dr. Oetker,
  • 150 ml lapte rece (de la frigider).
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni:

Pasul 1 Se amestecă făina, praful de copt, zahărul și zahărul vanilinat. Se adaugă untul topit și se amestecă până la obținerea unui aluat omogen. Cu ajutorul unui sucitor se întinde aluatul într-o foaie de 30x40 cm, intre doua hartii de copt, sa nu se lipeasca. Se pune într-o tavă la copt si se coace 15 minute.

Cuptor electric: 200°C

Cuptor cu aer cald: 180°C

Cuptor cu gaz: treapta 4

Pasul 2 Pentru prepararea aluatului opărit se topește într-un vas untul sau margarina cu apa și sarea. Se ia vasul de pe foc și se adăugă făina amestecată cu amidonul și praful de copt. Se amestecă continuu folosind mixerul la viteză mare si se lasa putin la racit. Apoi se încorporează treptat ouăle. 

Pasul 3 1/3 din aluat se întinde cu ajutorul unei spatule în tava tapetată cu hârtie de copt. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se coace la temperatura indicatămai sus  timp de 20 de minute, iar în primele 15 minute nu se deschide cuptorul! Se scoate foaia coaptă pe un grătar de bucătărie și se lăsă să se răcească. Se fac 3 foi.

Pasul 4 Una din foi se taie în 16 dreptunghiuri egale, care apoi se taie în două pe diagonală. 

Pasul 5 Pentru cremă se prepară budinca conform instrucțiunilor de pe plic, după care se lasa putin la racit si se încorporează brânza, zahărul pudră, zeama si coaja de lămâie, apoi spuma desert cu gust de frișcă.

Pasul 6 Asamblare: Peste blatul crocant se pune un strat subtire de dulceata de capsuni, apoi se pune un blat din aluatul oparit. Se întinde jumătate din crema astfel obținută peste prăjitură, apoi se presară 200 g de capsuni taiate cubulete și se acoperă cu ultima foaie de aluat opărit rămasă. Restul de cremă se întinde uniform deasupra. Se decoreaza cu capsuni si triunghiurile de aluat oparit.

Se pune prajitura in frigider si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie bine blaturile. Maine va servesc si cu o feliuta, inca nu am taiat prajitura.

TIPS-URI

1

Pentru un gust deosebit am adaugat in crema si o lingurita de esenta de rom Dr. Oetker.

2

Prajitura se poate prepara in acelasi mod cu zmeura in loc de capsuni. Se pot folosi de asemenea piersici sau ananas proaspete sau din compot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu cacao