Ceva delicios 😏
Pentru inceput, se pregateste blatul, se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza spuma cu putina sare albusurile, dupa care galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma; se adauga ciocolata topita si racita, dupa care faina, amidonul si praful de copt. Se amesteca bine si se incorporeaza albusurile.
Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt, se asaza conpozitia in tava, se da la cuptorul preincalzit, la 180° C, pentru 20-25 minute.
Se pregateste siropul si caramelul. Intr-o cratita, se pune zaharul la caramelizat, dupa care se pun cateva linguri intr-un ibric si se fierbe cu apa.
Peste caramelul ramas, se pune frisca, se ameateca bine si se fierbe pentru cateva minute, apoi se lasa la racit.
Crema cu nes, frisca se monteaza bine si se adauga nesul dupa gust.
Se taie blatul racit in cuburi, se insiropeaza, se pune caramel deasupra, se pune crema de nes si se decoreaza dupa gust. Se lasa la racit macar o ora.
Pofta buna!!
1
Se poate asambla si intreaga si se portioneaza dupa.