Sunt convinsă că şi vouă vă rămân mereu albuşurile de ou nefolosite şi probabil le păstraţi la congelator.
Cum la curăţenia de primăvară am dereticat şi prin congelator, aşa că am pregătit o prăjitură fără prea mari pretenţii dar foarte gustoasă.
Blat (tava de 20x25 cm):
Crema de capşuni:
Ganache de ciocolata neagra:
Am pregatit blatul.
Din zahar, 50 ml apa si zeama de lamâie am fiert un sirop.
Am mixat albusurile cu un praf de sare si am turnat siropul fierbinte, în fir subtire.
Am adaugat cele 3 linguri de ulei si faina amestecata cu praful de copt.
Am luat câteva linguri din compozitie si am amestecat-o cu cacao.
In tava pregatita cu hârtie de copt, am alternat cele doua compozitii.
Am pus tava la cuptor pentru 30 de minute.
Este util sa verificati cu o scobitoare daca este copt.
Am oprit cuptorul si am lasat blatul sa se raceasca în cuptor.
Pentru crema de capsuni, am pus capsunii cu siropul în blender si am obtinut un piure.
Amidonul l-am dizolvat cu putina apa rece si l-am pus peste piureul de capsuni.
Am pus vasul pe foc si am amestecat pâna ce s-a îngrosat compozitia.
L-am lasat sa se raceasca.
Am luat 3 linguri din piureul de capsuni si l-am pus peste blat.
Am mixat smântâna pentru frisca si am încorporat-o usor în piureul de capsuni ramas.
Am pus si crema de capsuni peste blat si am pus la frigider.
Ganache-ul de ciocolata se pregateste foarte usor.
Am înfierbântat smântâna pentru frisca, fara a o fierbe, apoi am pus ciocolata rupta bucati.
Dupa ce ciocolata s-a topit, am amestecat pâna am obtinut o compozitie omogena.
Dupa ce s-a racit, dar a ramas înca destul de fluida, am glazurat prajitura, iar restul ciocolatei am pus-o la frigider.
Dupa ce a început sa se întareasca, am scos-o de la frigider, am mixat foarte putin si am ornat cu ea prajitura.
S-aveţi poftă !!!