Prajitura cu cirese si budinca

de nadina73 in Prajituri, 2 Iun 2010 | 8235 vizualizari

 

daca mananci o bucata nu te mai opresti si tot mananci..................si rocsi ne cearta(pe buna dreptate)

 

INGREDIENTE

  • 1 ou mare
  • 1 praf de copt
  • 300 faina
  • 50 g unt
  • 230 ml lapte caldut
  • 200 zahar
  • 300 g cirese proaspete
  • 1 budinca vanilie la rece
  • 200 ml lapte
  • caramel pt decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si budinca:

Se amesteca bine praful de copt cu untul si cu oul pana se face spuma apoi se pune faina cate putin si laptele caldut si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase .Se unge o tava (mica nu tava mare)cu ulei apoi se pune folie de aluminiu si se toarna compozitia

se pun ciresele cu tot cu samburi am pus eu,apoi se da la cuptor 35-40 minuta la 160 grade

Cand se scoate prajitura din cuptor se lasa sa se raceasca ,apoi se face budinca,este o budinca care se face la rece (o budinca nemteasca)se amesteca praful de budinca cu laptele rece si se mixeaza 3-4 minute si budinca e gata.

Budinca se pune peste blatul cu cirese apoi am pus caramel, si se decoreaza

Initial  Dragos a vrut cu frisca dar cum s-a trezit tarziu sa-mi zica ........ magazinele erau inchise deja asa ca am pus budinca si a iesit ...................grozav de buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si budinca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

nadina73 1

04.06.2010, 00:13

asa e anate incumeti vi?

ALMARI74 1

05.06.2010, 20:27

Buna prajitua ta NADINA73 ,am preparato si eu astazi.
Dar am o nelamurire,cind se adauga zaharul(cele 200 gr) in compozitia pentru blat?

nadina73 1

06.06.2010, 00:28

almari da se pune in blat uite chiar ma uitam la reteta ai dreptate nu am scris,se pune cu oul si cu prafu de copt si untul sincer imi pare tare rau ,sper ca ti-a iesit bine

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit (Cremes)