Aveam pofta de o placinta pufoasa cu branza dulce, dar ciuciu branza dulce. Noroc ca imi mai aduc aminte din copilarie cand mamaia ne facea o placinta cu branza sarata pe care o tinea cateva ore in apa la desarat, apoi o amesteca cu smantana si oua prospat luate din cuibar. Asa ca am pus branza de oaie la desarat, oua aveam, ca am fost cuminte si am primit niste oua de la gainuse tinere, deci uite asa mi-am facut pofta.
Blat: Am folosit o tava 20/20 cm, tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am pus ouale si praful de sare si am mixat cca 5 min, apoi am adaugat zaharul pudra si am mixat pana si-a dublat volumul. Am adaugat uleiul, laptele , am mixat 3-4 min, la final am adaugat faina si praful de copt, am omogenizat compozitia si am turnat in tava jumatate din cantitate. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 12-13 min. Intre timp am facut umplutura.
Umplutura : In vasul robotului am pus branza desarata si scursa de apa, am adaugat smantana, zaharul pudra, grisul si ouale, am dat drumul robotului in reprize de cate 5 min de doua ori, apoi am adaugat si stafidele ( cate vreti sa puneti, nu le-am cantarit).
Am scos tava din cuptor dupa 12-13 min, am turnat umplutura si deasupra am pus restul de compozitie de blat, cu o lingura am incercat sa nivelez cat mai bine posibil, dar nu e problema in cuptor stiu compozitiile sa se aseze la locul lor. Am bagat tava din nou in cuptor pentru cca 25 min sau pana trece testul scobitorii. Am scos placinta din tava am asezat-o pe un platou , am pudrat-o cu zahar si am lasat-o sa se raceasca apoi am portionata-o. A iesit foarte pufoasa, cu o culoare galbena , un deliciu, asa un pic saratura dulce.