Aceasta reteta poate fi cu ce doriti voi. Merge cu fructe, cu nuca sau cu branza . Eu am facut o parte cu prune de la congelator si o parte cu branza de vaca proaspata.
Faina impreuna cu untura (untura trebuie sa fie la temperature camerei), smantana, zaharul, scortisoara si galbenusurile le framantam pana obtinem un aluat care se desprinde de pe maini sip e care il putem intinde cu sucitorul.
Prunele daca sunt din congelator le punem la stors . In loc de prune putem pune mere sau orice alte fructe . Eu am folosit 300 gr prune si 250 gr branza. Am facut doua bucati de linzert cu umpluturi diferite.
Daca folositi branza atunci trebuie sa o maruntim bine cu furculita , o amestecam cu scortisoara , zahar dupa gust si albusurile de la ouale folosite in aluat .
Dupa ce ne-am pregatit umplutura putem intinde aluatul , il intindem cat mai subtire .
Taiem aluatul in doua parti egale , si taiem marginile astfel incat sa fie drept .
Pe mijlocul fiecarei fasii punem 2 linguri de gris presarat pe toata suprafata , asezam umplutura si mai presaram deasupra 3-4 linguri de zahar si restul de gris.
Rulam sau tragem marginile aluatului in sus , nu are nimic daca ramane descoperita .
Din margini putem forma grilaje pe care le asezam deasupra .
Punem pe o tava unsa putin cu unt , acum atentie sa nu se rupa si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 30 minute .