Prima oara am mancat aceste painici intr-o patiserie din Italia,bineinteles un pic sceptica la prima vedere,dar am ramas placut surprinsa de gustul si finetea lor.Sunt ideale pentru mic dejun sau pentru pachetelul piticilor.
Punem faina intr-un vas, dizolvam drojdia cu zaharul in laptele caldut, facem o mica groapa in mijloc si punem amestecul cu lapte, sarea si mierea. Framantam pana prinde consistenta unui aluat mai moale,apoi adaugam untul topit si racit sau uleiul putin cate putin pana se incorporeaza tot.Daca aveti masina pe paine puneti ingredientele in urmatoarea ordine:drojdia si zaharul dizolvate in laptele caldut,untul topit sau uleiul, mierea, faina,sarea si setati pe programul framantare,fara dospire.
Cand am terminat de framantat aluatul il intindem cu mana,adaugam bobitele de ciocolata,rulam,mai intindem o data si rulam.Facem operatia de 3-4 ori,apoi intindem o foaie de cca 2-3 cm grosime si decupam cu gura unui pahar sau cu forma rotunda.Painicile obtinute le punem intr-o tava unsa cu ulei si lasam la crescut cca 30 de min.
Dupa ce sunt crescute le ungem cu galbenus de ou amestecat cu un pic de lapte si le bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade cca 30 de min sau pana se rumenesc frumos pe deasupra.Cand sunt gata le scoatem pe un gratar sa se raceasca,apoi le pudram cu zahar deasupra.