Ii multumesc Jamilei pentru reteta minunata! N-am rezistat sa nu o prepar! Iata rezultatul!
Punem ouale intr-un castron incapator, adaugam zaharul si semintele de la pastaia de vanilie (sau esenta de vanilie) si batem bine totul cu un tel.
Adaugam apoi branza si untul la temperatura camerei si omogenizam foarte bine amestecul. Punem apoi faina, putin cate putin si grisul.
Amestecam bine, adaugam samantana si apoi stafidele.
Punem compozitia intr-o forma rotunda (a mea are 26 cm diametrul) unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor la 180 grade pentru 50-60 minute.
Lasam pasca sa se raceasca, eventual peste noapte ( eu am lasat-o aproximativ 4 ore), o scoatem din tava si o taiem dupa bunul plac.
1
Branza dulce de vaci trebuie scursa foarte bine de apa.
2
Eu am servit felia de pasca cu cateva lingurite de dulceata de mure de la Bunatati din natura.