Pasca fara aluat este desertul perfect pentru Paste. E festiva, se face usor, este extrem de delicioasa si va face furori printre invitati. Am tot primit cereri pentru o reteta de pasca pentru Paste, dar stiu ca multe dintre fete se feresc de aluatul de cozonac pentru ca e pretentios si greu de facut, asa ca m-am gandit sa fac prima data reteta de pasca fara aluat, care este foarte simpla si accesibila si in acelasi timp super gustoasa.
Punem ouale intr-un castron incapator, adaugam zaharul si semintele de la pastaia de vanilie si batem bine totul cu un tel. Adugam apoi branza si untul la temperatura camerei si omogenizam foarte bine amestecul. Adaugam apoi faina, putin cate putin si grisul. Amestecam bine, adaugam samantana si la sfarsit stafidele. Punem compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor la foc mediu pentru 45-50 de minute. Lasam pasca sa se raceasca, eventual peste noapte, o scoatem din tava si o servim cu mare pofta.
Pofta buna !
1
Pentru aceasta reteta este important sa cumparati branza de vaci dulce, grasa si cu un continut cat mai scazut de apa.
2
De asemenea, puteti inlocui stafidele cu fructe uscate sau confiate.
3
Puteti pune iaurt in loc de smantana.