Prajitura cu iaurt si capsuni, o prajitura fina si delicioasa.
Gelatina si toarna peste 100 ml. apa rece si se lasa timp de 10 minute la inmuiat.Apoi se pune la incalzit pe baie de apa amestecand incet pana la dizolvarea totala.
Frisca lichida se bate cu mixerul.Cand incepe sa se omogenizeze se adauga zaharul vanilat si intaritorul de frisca.
Continutul cutiei de branza cu smantana"Ceva fin" se pune intr-un castron si se fraca impreuna cu zaharul pudra. Apoi se adauga iaurtul cu capsuni amestecandu-l bine cu crema de branza.
Se amesteca frisca impreuna cu crema de branza si iaurtul si cu gelatina.
Piscoturile se taie de marimea tavii de chec si se trec prin sirop rapid sa nu se inmoaie.
In tava de chec tapetata cu folie alimentara se pun piscoturi de jur imprejur,iar in partea de jos se pun capsuni taiate in doua sau intregi.
Peste acestea se toarna crema,deasupra cremei se pun capsuni si piscoturi.
Trebuie sa stea la frigider cateva ore sau chiar peste noapte.Eu am tinut-o 3 ore si a fost suficient.
Cand este bine inghegata se ia un platou,se pune deasupra tavii si se rastoarna.Se scoate folia si se orneaza cu frisca .
1
Se pot pune si in interior fructe taiate marunt.