Desert pasca cu ciocolata si blat

de katty in Dulciuri, 10 Apr 2018 | 2604 vizualizari

 

Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 400 gr faina
    • 200 ml lapte caldut
    • 15 gr drojdie
    • 150 gr zahar
    • 2 linguri cacao
    • 1 plic zahar vanilat
    • 2 linguri ulei
    • 130 gr unt
    • 4 galbenusuri
    • 1 lingurita sare
    Umplutura:
    • 500 gr branza dulce
    • 100 gr smantana
    • 150 gr zahar
    • 4 oua
    • 1 plic budinca cu gust de ciocolata neagra
    • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pasca cu ciocolata si blat:

Cernem faina intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc in care punem galbenusurile, cacaua, uleiul si sarea. Punem laptele cu zaharul intr-o craticioara la foc si amestecam pana se topeste zaharul. Lasam sa se raceasca cat sa tinem un deget in el fara sa ne arda.

Intr-o cescuta punem drojdia si o dizolvam in putin lapte caldut. Turnam in mijlocul fainii si incepem sa framantam, turnand cate putin din laptele caldut. Framantam pana nu se mai lipeste de maini, apoi adaugam untul topit, la temperatura camerei si framantam pana se incorporeaza. Lasam sa creasca 1/2 ora.

Intre timp pregatim umplutura. Amestecam intr-un castron branza cu zaharul, galbenusurile, smantana, galbenusurile si praful de budinca. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si le incorporam in compozitie.

Intindem 3/4 din aluat pe fundul si peretii unei forme rotunde tapetata cu hartie de copt. Asezam umplutura. Din aluatul ramas intindem 2 suluri subtiri pe care le impletim si le asezam pe margine. (eu am facut si vreo cativa iepurasi pe care i-am asezat deasupra)

Se coace in cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu ciocolata si blat" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake Snickers