Vazut, placut, incercat...si foarte bine am facut, sunt super pufoase, bune la mic dejun, la pachetel sau langa o cafea, ceai sau cana cu lapte!
Amestecam intr-un bol faina cu sarea (puteti si sa cerneti faina, dar nu e obligatoriu).
Dizolvam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut si le turnam peste faina impreuna cu untul, laptele ramas, mierea si vanilia.
Framantam aluatul 8-10 minute, apoi il intindem cu mana pe masa infainata, presaram deasupra bobitele de ciocolata, rulam si il intindem din nou.
Puteti repeta operatiunea de 2-3 ori, dupa care intindem o foaie de grosimea unui deget si decupam painicile cu gura unui pahar sau cu o forma rotunda.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le coperim cu un prosop si le lasam sa creasca circa 30-40 de minute.
Inainte sa le dam la cuptor puteti sa le ungeti deasupra cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte.
Se coc circa 30 de minute la 180-200 de grade.
Se scot pe un gratar si dupa ce s-au racit se pot pudra cu zahar.
Pofta buna!
1
Mai puteti adauga la aluat coaja rasa de lamaie sau portocala.
2
Eu am dat drumul la cuptor la minim cand am inceput sa framant apoi, cand am terminat, am stins focul si am pus tava cu painici la dospit in cuptor aproape o ora si au crescut tare frumos