Prajitura cu branza si capsuni

de katty in Dulciuri, 23 Mai 2016 | 2839 vizualizari

 

Doua weekenduri la rand am facut aceasta prajitura. Prima data nu am apucat sa pozez, a doua oara era cat pe ce sa ratez din nou, noroc ca am " furat" primul rand si l-am pus bine.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 5 oua
  • 250 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema de branza:
  • 750 gr branza proaspata
  • 100 gr zahar(sau dupa gust)
  • 4 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 gr smantana
  • 1 plic budinca de vanilie premium
  • 500 gr capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si capsuni:

Intr-un castron mixam untul cu zaharul,un praf de sare, apoi adaugam cate un ou, mixand  pana se incorporeaza bine.

Cand am terminat de pus toate ouale, cernem deasupra faina amestecata cu cacao si praf de copt. Omogenizam compozitia si o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pentru crema de branza punem intr-un castron branza scursa, zaharul, zaharul vanilat, ouale si mixam. Adaugam smantana, apoi praful de budinca.

Turnam crema de branza peste blat. Spalam  capsunile, le scurgem bine, le taiem coditele, apoi le taiem felii si le asezam deasupra. Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, aproximativ 45 de minute (facem proba scobitorii - scobitoarea introdusa in centru trebuie sa iasa curata).

Lasam prajitura sa se raceasca inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Merisor 1

24.05.2016, 07:13

Ce buna si ce ar merge acum cu cafeaua mea!

MotanLaOale 1

24.05.2016, 09:05

mirela0911 1

25.05.2016, 13:34

Tare buna e!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de linte - Rețeta delicioasă de post

ieri la 09:54

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

pe 12.03 la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu migdale si crema de migdale