Negresa este prăjitura favorită,atunci când avem pofta de desert, cred că o prepar cel mai des, dar de fiecare dată în altă variantă,
Bezeaua de albușuri opărită cu sirop de zahăr caramelizat, a dat un gust deosebit blatului, iar crema de nuci cu lapte condensat, a înnobilat-o pe deplin.
Preparăm blatul pentru negresă cu zahăr caramelizat și cremă de nuci.
Separăm albușurile de gălbenușuri, presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm spumă.
Preparăm apoi siropul.
Caramelizăm zahărul și adăugăm laptele fierbinte peste el, amestecând continuu până se diluează tot zahărul.
Turnăm, în fir subțire, 200 ml din sirop, peste albușurile bătute și le mixăm până se omogenizează, apoi, înlăturăm mixerul și folosim o spatulă, pentru a nu se lăsa bezeaua.
Adăugăm, treptat, gălbenușurile, nuca măcinată grosier și la final făina cernută împreună cu cacaua și praful de copt, amestecând ușor după fiecare adaos, cu mișcări circulare, de jos în sus, până la omogenizare.
Întindem compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și o dăm la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, sau până trece testul cu sobitoarea.
Lăsăm apoi blatul să se răcească și îl însiropăm cu siropul de zahăr caramelizat, oprit.
Preparăm crema de nuci
Măcinăm nuca fin.
Încălzim laptele condensat pe baie de aburi, până aproape de punctul de fierbere și îl adăugăm, treptat, peste nuca măcinată, amestecând intens, așa încât nuca să se opărească și să se hidrateze bine.
Lăsăm compoziția să se răcească, apoi o mixăm împreună cu mascarponele și un praf de sare și o întindem uniform peste blatul de negresă, însiropat.
Dăm negresa cu zahăr caramelizat și cremă de nuci cu lapte condensat la rece pentru 30 de minute, apoi o putem porționa și savura cu mare poftă.
Să vă fie de folos!