Desert negresa cu ciocolata, nuci si crema de lamaie

de oanapl in Prajituri, 3 Mai 2017 | 3470 vizualizari

 

Am pregatit o reteta delicioasa de negresa si v-o recomand cu incredere. E o reteta dementiala, vorba Mariei Udrea, caci de la ea am imprumutat-o. Multumesc pentru reteta, Merisor drag! :-*

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 8 albușuri
  • 10 linguri zahăr măcinat
  • 100 g nucă măcinată
  • 100 g nucă tăiată grosier
  • 3 linguri pesmet
  • 5 linguri făină
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 g unt (65%)
  • 2 linguri ulei (opțional)
  • un praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf cuțit bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • crema de lamaie:
  • 8 gălbenușuri
  • 8 linguri zahăr
  • 8 linguri lapte
  • 500 g mascarpone
  • coaja și zeama de la o lămâie
  • un praf sare
  • 2 lingurițe esență de lămâie
  • ornamente pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu ciocolata, nuci si crema de lamaie:

Pentru blat, topesti mai întâi ciocolata ruptă în bucăți, in unt, dar adaugi și ulei.
Omogenizezi bine compoziția și o lași să se răcească până prepari bezeaua.

Separi albușurile de gălbenușuri și presari căte un praf de sare peste ele. Gălbenușurile le dai la rece.
Mixezi albușurile spumă, apoi adaugi, treptat, zahărul și mixezi în continuare, până obții o bezea fermă. Adaugi apoi compoziția de ciocolată răcită și omogenizezi, folosind un tel sau o spatulă.
Treptat, adaugi nuca măcinată, amestecată bine cu pesmetul, așa încât să se desfacă, apoi adaugi făina cernută cu praful de copt, bicarbonatul stins în zeama de lămâie, nuca tăiată grosier și omogenizezi, amestecând ușor cu telul, după fiecare adaos.
Tapetezi tava cu hârtie de copt si torni compoziția.

Coci blatul pentru 35-40 de minute la 180 de grade C, în cuptorul preîncălzit, până când trece testul cu scobitoarea.

Pentru cremă, freci mai întâi gălbenușurile cu sare, apoi cu zahărul, adaugi coaja rasă de lămâie și laptele rece.
Pui vasul pe baie de aburi și amesteci intens în cremă, până se îngroașă ca o budincă.
La final de fierbere, adaugi și esența de lămâie.
Lași crema de gălbenușuri să se răcească, apoi o mixezi, adăugând treptat, mascarponele și zeama de lămâie.

Răstorni blatul de negresă, răcit, pe un platou și întinzi crema peste el și dai prajitura la rece, pentru cel puțin o ora, după care o porționezi și o decorezi după imaginație.

 

 

TIPS-URI

1

Pentru a obtine aceasta culoare frumoasa, am folosit oua de tara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu ciocolata, nuci si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura de post cu mere