Tiramisu reţetă adaptata
Un dulce dorit mereu de noi este tiramisu si cum sotului meu nu ii place cafeaua, am inlocuit-o cu cacao si esenta de rom. Va recomand acest delicios si apetisant desert.
Tiramisu reţetă adaptata
Frisca o facem conform instructiunilor de pe pachet si o punem la frigider.
250 ml lapte+2 linguri zahar tos+o lingura cacao se pun la fiert si apoi se da la rece. Se adauga cele 2 esente de rom.
Se mixeaza mascarponele impreuna cu cele 2 iaurturi si 200 g zahar pudra. Se adauga frisca peste crema de branza de mai sus.
Se inmoaie jumatate din piscoturi in cacaoa cu lapte si se aseaza intr-o tava cu peretii inalti. Se toarna 3/4 din crema obtinuta si se intinde in mod egal. Se aseaza apoi restul de piscoturi insiropate si se intinde crema ramasa.
Deaupra se orneaza cu bilute de cacao sau se poate rade ciocolata, dupa preferinta.
Prajitura trebuie sa stea la frigider cel putin 5 ore inainte de a fi taiata.