Desert la pahar cu mere, crema de branza si sos caramel

de vio_dreams in Dulciuri, 17 Feb 2013 | 10061 vizualizari

 

INGREDIENTE


  • pt crema de branza:
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 gr crema de branza
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 lingurita extract vanilie
  • pt compozitia de mere
  • 1 kg mere dulci-acrisoare
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • pt sosul caramel
  • 2 linguri zahar
  • 50 gr unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar cu mere, crema de branza si sos caramel:

Curata merele, le taiem cubulete si le punem intr-un vas. Presaram peste ele zaharul si scortisoara.

Punem merele pe foc pana incep sa isi lase zeama si s-au inmuiat bine. Le pasam cu dosul lingurii avand grija sa lasam si bucati intregi. Le dam deoparte sa se raceasca.

Intr-un vas caramelizam zaharul. Nu il lasati sa se arda fiindca devine amar. Cand zaharul s-a caramelizat  adaugam untul si omogenizam pana untul este topit complet si incepe sa capete consistenta unui sos.

Batem frisca pana devine ferma. 

Frecam crema de branza cu zaharul pudra si adaugam extractul de vanilie.

Lasam cateva linguri de frisca deoparte pentru decor iar restul o amestecam cu crema de branza. Obtinem o crema aerata, ferma.

Incepem sa montam desertul in pahare astfel: o lingura de crema, o lingura de mere, o lingurita sos caramel si continuam astfel pana umplem paharele.

Decoram cu frisca si sos caramel.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu mere, crema de branza si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Trifle cu capsuni