Curata merele, le taiem cubulete si le punem intr-un vas. Presaram peste ele zaharul si scortisoara.
Punem merele pe foc pana incep sa isi lase zeama si s-au inmuiat bine. Le pasam cu dosul lingurii avand grija sa lasam si bucati intregi. Le dam deoparte sa se raceasca.
Intr-un vas caramelizam zaharul. Nu il lasati sa se arda fiindca devine amar. Cand zaharul s-a caramelizat adaugam untul si omogenizam pana untul este topit complet si incepe sa capete consistenta unui sos.
Batem frisca pana devine ferma.
Frecam crema de branza cu zaharul pudra si adaugam extractul de vanilie.
Lasam cateva linguri de frisca deoparte pentru decor iar restul o amestecam cu crema de branza. Obtinem o crema aerata, ferma.
Incepem sa montam desertul in pahare astfel: o lingura de crema, o lingura de mere, o lingurita sos caramel si continuam astfel pana umplem paharele.
Decoram cu frisca si sos caramel.