Desert la pahar cu ciocolata, banane si alune - Reteta delicioasa si rapida

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Mai 2024 | 3119 vizualizari

 

Aveam 3 banane ''ofilite'' si le-am tot promis ca le transform in ceva bun, azi asa, maine asa, pana le-a venit sorocul. Mai aveam ramasa niste ciocolata neagra ( nu stiu cat la suta cacao a continut), ciocolata privine din ''tabloul '' meu de ciocolata primit de la fini si creat de Evelin Berechet de la Bravest Chocolatier, cum nu aveam sa pastrez tabloul, o parte din ciocolata am mancat-o si ce a mai ramas am pus-o in acest desert. Si m-am impiedicat si de niste alune, pe care le-am invitat sa se imprieteneasca cu bananele si ciocolata. Cam asta-i povestea desertului, acum ma pornesc sa scriu reteta, ca sa nu uit ce am facut.
Pentru acest Desert la pahar cu ciocolata, banane si alune - Reteta delicioasa si rapida ai nevoie de urmatoarele ingrediente: banane, ciocolata, smantana, oua, zahar, alune, frisca.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Desert la pahar cu ciocolata, banane si alune - Reteta delicioasa si rapida
  • 3 banane foarte coapte cca 320 g
  • 190 g ciocolata neagra
  • 150 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 2 oua
  • Krant
  • 4 linguri zahar
  • 150 g alune prajite si sarate
  • Frisca
  • 350 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 1 lingura zahar vanilat pudra
  • Fragi pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert la pahar cu ciocolata, banane si alune - Reteta delicioasa si rapida:

Cum se prepara acest Desert la pahar cu ciocolata, banane si alune - Reteta delicioasa si rapida

Krant : Am pus zaharul in tigaia wok, am lasat sa se caramelizeze, apoi am adaugat alunele si am amestecat bine, sa se prinda caramelul de alune. Am uns un fund cu ulei si am intins amestecul obtinut, l-am lasat sa se raceasca. Am rupt bucati mai mici si le-am pus in robot, am mixat pana am obtinut un krant foarte fin.

Crema : Intr-un castron de inox am pus bananele si le-am pasat bine, am adaugat cele 2 oua si am amestecat bine, apoi am adaugat smantana pentru frisca si cicocolata maruntita. Am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur, am lasat sa se raceasca cca 10 min, apoi am incorporat krantul maruntit, am oprit 2 linguri de krant pentru decor. Crema obtinuta am impartit-o in 6 pahare speciale pentru deserturi sau inghetata. Am pus paharele la frigider cateva ore, apoi le-am decorat.

Frisca : Smantana rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma.

Am scos paharele de la frigider, am pus un strat subtire de krant peste crema, apoi am ornat cu frisca, krant si cativa fraguti pe care i-am gasit in gradina ( au ramas foarte putin dupa seceta de asta vara si lipsa zapezii ).

Incearca si reteta de Desert la pahar cu cocos si mango, absolut delicios sau reteta rapida de Prajitura la pahar.

Iti recomandam si acest Desert la pahar cu sos de visine si crema de mascarpone, un deliciu dulce-acrisor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert la pahar cu ciocolata, banane si alune - Reteta delicioasa si rapida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,,Madam Marin,,