Desert cosulete Duo cu ciocolata si dulceata de trandafiri

de Merisor in Dulciuri, 19 Mai 2019 | 1964 vizualizari

 

Foarte simple aceste Coșulețe Duo cu ciocolată și dulceață de trandafiri, dar de mare efect asupra iubitorilor de deserturi cu multă ciocolată.
Cu puține ingrediente și într-un timp scurt, fără a necesita coacere, îi putem impresiona pe cei dragi cu un desert bun.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 coșulețe:
  • 150 gr ciocolată albă
  • 150 gr ciocolată amăruie
  • Pentru crema de ciocolată albă:
  • 150 gr ciocolată albă
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie
  • 1 linguriță esență de lămâie
  • 250 gr mascarpone
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de ciocolată amăruie:
  • 150 gr ciocolată amăruie
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 250 gr mascarpone
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță esență de rom
  • În plus:
  • 2-3 lingurițe dulceață de trandafiri
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cosulete Duo cu ciocolata si dulceata de trandafiri:

Topim, în vase separate, la bain marie, ciocolata albă și ciocolata amăruie. Când sunt fluide, cu ajutorul unei pensule tapetăm pereții formelor de brioșe din silicon cu câte un strat de ciocolată. Eu am format 6 coșulețe de ciocolată albă și 6 coșulețe de ciocolată neagră. Dăm formele de brioșe la frigider pentru 8-10 minute, până se întărește ciocolata pe ele, apoi le scoatem și repetăm procedeul. Eu am repetat procedeul de trei ori. Pereții coșulețelor trebuie să fie puțin mai groși pentru a nu se rupe când se desfac de pe formele de silicon. Lăsăm formele cu coșulețe la frigider până pregătim cremele. Ambele creme se prepară în același mod. Se încălzește smântâna pentru frișcă, dar fără a o lăsa să atingă punctul de fierbere. Se ridică vasul de pe foc și se adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici. Se amestecă intens până aceasta este topită și compoziția omogenă. Se dau vasele cu cele două creme la rece. Când sunt răcite complet se introduce mixerul în ele și se spumează. Apoi se încorporează mascarponele, esențele, zeama de lămâie la crema albă și un praf de sare pentru accentuarea gustului. Se scot coșulețele de ciocolată din formele de silicon și cu ajutorul unui posh cu dui stelat, se umplu cu creme. Punem crema albă în coșulețele negre și crema neagră în coșulețele albe. Deasupra cremelor picurăm puțină dulceață de trandafiri pentru un plus de culoare, dar și de gust. Dăm delicioasele Coșulețe Duo cu ciocolată și dulceață de trandafiri la rece până în momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cosulete Duo cu ciocolata si dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pachetele cu bezea si nuca