Prajitura cu ciocolata

de gaby_duceag in Dulciuri, 14 Ian 2015 | 11175 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Blaturi prajitura
  • 5 oua + 2 albusuri
  • 15 gr zahar pudra
  • un varf cutit sare
  • 180 gr zahar tos
  • 150 gr faina
  • 35 gr amidon de porumb
  • 1/2 plic praf copt
  • 2 linguri cacao
  • un plic zahar vanilat
  • o lingura esenta rom sau Amaretto
  • Ingrediente Crema de ciocolata
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Separa albusurile de galbenusuri.
Cele 7 albusuri mixeaza-le spuma impreuna cu un vf. cutit sare. Adauga zaharul pudra si mai mixeaza 1 minut.
Cele 5 galbenusuri mixeaza-le impreuna cu zaharul tos pana se albeste compozitia si zaharul e COMPLET diluat.
Cerne faina impreuna cu praful de copt.
Galbenusurile adauga-le peste albusuri amestecand usor, de jos in sus.
Adauga si faina amestecata cu amidonul si  praful de copt, zaharul vanilat si omogenizeaza amestecand usor usor.
Pregateste trei boluri egale si imparte compozitia in 3 parti.
In una adauga cacaua si Amaretto.
Preincalzeste cuptorul la 180 grade
Pregateste o tava de 17/27 cm (sau una patrata de aprox22/22cm)  tapetata cu hartie pentru copt.
Toarna compozitia dintr-unul dintre boluri si cu rabdare intinde uniform cu o lingura.
Da tava la cuptor pentru 10-12 minute. Se coace destul de repede si capata o culoare aurie la suprafata.
Scoate tava din cuptor, ia foaia cu tot cu hartie pentru copt , desprinde hartia si lasa sa se racoreasca bloatul
Procedeaza la fel si cu compozitia din celelalte doua boluri.
Lasa blaturile la racit si prepara crema.
Toaca ciocolata in bucatele mici.
Pune frisca intr-un ibric la incalzit.
Cand atinge o temperatura ridicata, fara a fierbe, adauga jumatate din cantitatea de ciocolata, omogenizeaza, adauga si restul, opreste focul si amesteca pana se topeste toata ciocolata.
Pune vasul intr-un alt vas, cu apa rece, si raceste crema.
Cand este doar usor, usor caduta imparte-o ochiometric in trei parti egale.
Aseaza un blat galben, intinde 1/3 din crema, aseaza blatul maro, intinde iar 1/3 din crema apoi aseaza ultimul blat si intinde crema ramasa.
Da prajitura la rece pentru cateva ore. Eu am lasat-o peste noapte.
Portioneaz-o cu-n cutit subtire, bine ascutit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura ciocolatoasa