Pentru aluat:
Pentru umplutura:
+ 1 ou pt uns
Laptele se pune la incalzit. 100 ml se pun peste drojdie si se lasa sa se dizolve.
Restul de lapte punem iar pe foc si adaugam margarina si se lasa pana se topeste.se lasa sa se raceasca.
OUale se bat cu zaharul. Se adauga smantana si se amesteca.
Adaugam drojdia si laptele in care am topit margarina.
Se amesteca totul bine .
incorporam faina putin cate putin pana rezulta un aluat potrivit de moale.
Se lasa la crescut.
Nuca eu am puso intr-o punga si am sfaramato cu sucitorul.Am pus zaharul tot in punga si am mai dat o tura cu sucitorul peste.
Rahatul se taie bucatele.
Dupa ce aluatul a crescut se imparte in 2 bucati: una mai mare si alta mai mica.
Bucata mare o intindem bine (mai mult pe lung) si punem pe ea nuca si rulam.
punem ruloul pe mijlocul unei tavi rotunde(sau forme de silicon).
Luam bucata cealalta de aluat.o intindem bineee binee si punem rahatul pe ea..Rulam si punem in tava. Trebuie sa obtinem un rulou lung care sa inconjoare ruloul facut anterior.
se unge cu ou batut si se da la cuptpr aproximatv 30 minute.
Dupa ce s-a rumenit frumos se scoate din tava si se pudreaza cu zahar pudra..
POfta mare :)