Blat:
Crema de branza:
Jeleu de visine:
Mixeaza galbenusurile cu 5 linguri de zahar si zaharul vanilat pana devin cremoase si isi dubleaza volumul.Adauga apoi uleiul.
Separat mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi adauga treptat cele 3 linguri de zahar si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Adauga jumatate din albusurile spuma peste galbenusuri si amesteca usor.
Amesteca faina cu amidonul si praful de copt si cerne-le de 2 ori.
Adauga mixul uscat lingura cu lingura peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu miscari largi.
Adauga restul albusurilor si amesteca de sus in jos pentru a nu se lasa compozitia.
Tapeteaza o tava (26 cm) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.(testul scobitorii)
Lasa blatul la racit apoi taie-l in doua.
Mizeaza branza de vaci cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremoasa.
Hidrateaza gelatina in laptele rece timp de 10 minute apoi topeste-o pe foc foarte mic .(atentie sa nu fiarba)
Adauga gelatina peste branza si amesteca bine.
Mixeaza frisca (nu foarte tare,trebuie doar sa prinda consistenta)
Adauga treptat frisca batuta amestecand usor cu o spatula.
In cazul in care se intareste prea tare adauga cateva linguri de lapte pana ajunge la consistenta dorita.
Pe un platou pune prima parte din blat si pune in jurul acestuia un inel detasabil.
Pune crema de branza,niveleaza bine si acopera cu al doilea blat.
Da prajitura la rece pana prepari jeleul.
Intr-o craticioara pune visinele cu zaharul pe foc foarte mic pana se topeste zaharul.
Cu ajutorul unui blender paseaza visine pana obtii un piure fin.
Piureul astfel obtinut strecoara-l printr-o sita fina.
Pune siropul de visine strecurat cu 150 ml apa pe foc pana atinge punctul de fierbere.
Dizolva amidonul in restul de apa apoi adauga-l peste siropul de visine amestecand continuu pana se ingroasa.
Lasa apoi la racit cateva minute (amestecand din cand in cand in el) apoi pune-l peste prajitura si lasa la rece minim 4-5 ore.(eu am lasat peste noapte.