* rețete de vară
Punem mugurii de levantica in laptele cald, acoperim si lasam cca 30 de minute; strecuram. (Eu am folosit sirop de levantica si am pus 3 linguri de sirop, am amestecat si am trecut la pasul urmator al retetei).
Amestecam galbenusurile cu mierea si mai apoi cu amidonul, folosind un tel in forma de para. Punem laptele din nou la fiert; fierbinte il turnam peste amestecul cu galbenus, treptat. Amestecam.
Cand se ingroasa il dam la rece cca o ora, adaugand si vanilia. Eu am mai pus amestecul putin pe foc si am amestecat pana s-a ingrosat ca o budinca, apoi l-am dat la rece.
Feliem cateva prune. Ale mele, fiind mici, le-am taiat in jumatate. Turnam intr-o tava crema, punem deasupra feliile de prune, presaram putin zahar (2 linguri) si dam la cuptor cam 7 minute, cat sa se caramelizeze zaharul.