Tarta cu capsuni

de Bucataras Medi in Dulciuri, 17 Oct 2015 | 9849 vizualizari

 

Reteta este by Laura Nechita http://lauranechita.blogspot.ro/2015/05/tarta-frageda-cu-capsuni.html careia ii multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 100 g unt
  • 70 g faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 350 g capsuni
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 2-3 linguri apa
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns forma
  • nuca fin macinata
  • 1 galbenus pentru uns
  • 2 lingurite coaja de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Aluatul
Pregatim aluatul de pe o zi pe alta
Mixam untul moale cu praful de sare si zaharul.
Incorporam oul si mixam.
Adaugam coaja rasa de lamaie si portocala apoi faina in ploaie si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.
Framanatam si facem o bila din aluatul astfel "confectionat".Aluatul obtinut il impachetam intr-o folie alimentara si il dam la frigider pana a doau zi.In felul acesta se va fragezi foarte bine.

Umplutura

A doua zi ,inainte de a scoate aluatul din frigider ,pregatim umplutura.Alegem circa 3-4 capsuni mai coapte ,adaugam apa,zaharul si amidonul si le mixam bine.Punem pe foc aceasta compozitie si amestecam pana se ingroasa un pic.Taiem felii celelalte capsuni,le stropim cu sucul de lamaie,adaugam zaharul vanilat  si le adaugam peste sosul de mai sus.Amestecam.Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie ,nu foarte graoasa.Ungem o forma de copt cu putin unt si asezam foaia astfel incat sa acopere si marginile formei.Presam usor aluatul astfel incat el sa se aseze bine,indepartam marginile in exces si din loc in loc intepam cu furculita.Turnam peste aluat compozitia de mai sus.Deasupra presaram cele 2 lingurite cu coaja de portocala.Din aluatul ramas de pe margini am "confectionat" fasii subtiri cu care am acoperit tarta.Ungem aceste fasii cu galbenus de ou si presaram peste ele nuca macinata fin.Dam la cuptorul preincalzit,la foc moderat pentru circa 20-25 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu capsuni