Desert cu pandispan, crema cu iaurt si dulceata de merisoare

de Rocsi in Dulciuri, 30 Mai 2021 | 3026 vizualizari

 

Daca tot vine sezonul cald, ma axez mai mult pe dulciuri rapide si delicioase! Deserturile la pahar sunt printre preferatele mele, se pot face in fel si fel de combinatii, sunt grozave asa individuale si nu le refuza nimeni! Si daca sunt putin reci, atunci merg de minune! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru pandispan:
    • 5 oua
    • 5 linguri zahar
    • 50 gr unt topit
    • zeama de la jumatate de lamaie
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 5 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    In plus:
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 250 gr iaurt grecesc
    • 2 linguri zahar pudra
    • 1 lingurita vanilie
    • 1 borcan dulceata de merisoare
    • sirop de soc
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu pandispan, crema cu iaurt si dulceata de merisoare:

Pandispanul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat, mixati pana obtineti o bezea ferma si lucioasa. Puneti galbenusurile si untul topit, mixati. Adaugati zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, praful de copt si mai mixati cateva secunde. Faina cernuta o incoporati, amestecand cu o paleta de silicon.

Tapetati cu hartie de copt o tava de 12/25 cm. Turnati compozitia in tava, o nivelati si o trantiti de 2-3 ori de masa, usor, pentru a scoate bulele de aer. Introduceti pandispanul in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 35 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoateti din cuptor. Il lasati sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, il feliati, apoi il taiati cuburi.

Smantana rece o mixati 2-3 minute la viteza mare. Adaugati iaurtul, zaharul pudra si vanilia, mixati pana obtineti o crema spumoasa. Intr-un bol mic puneti sirop de soc, 2 linguri zeama de lamaie si 4-5 linguri apa rece. Amestecati. Puneti in cupe de sticla cuburi de pandispan, le insiropati cu siropul de soc. Puneti o lingura plina de crema, o nivelati usor. Din loc in loc puneti dulceata de merisoare. Asezati iar cuburi de pandispan, insiropati, crema si iar dulceata. Le decorati cu frunze de menta. Le dati la rece 30 de mine, o ora, apoi puteti servi.

Va ies 7 cupe cu desert! Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu pandispan, crema cu iaurt si dulceata de merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum sa faci Churros mexicanos acasa