Desert cu biscuiti si crema de ciocolata - reteta cu nr. 100

de deyutzky in Prajituri, 7 Apr 2013 | 87403 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 300 gr biscuiti simpli
  • 2 plicuri praf de budinca de ciocolata
  • 750 ml lapte Joya cu ciocolata
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 lingura zahar tos
  • 2 lingurite esenta de rom
  • ciocolata amaruie rasa pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu biscuiti si crema de ciocolata - reteta cu nr. 100:

Preparam crema de ciocolata dupa instructiunile de pe plic.

Punem laptele pe foc (Eu am pus 750 ml de lapte pt a iesi crema mai groasa) amestecam intr-un bol separat continutul plicurilor cu zaharul vanilat, zaharul tos si cateva linguri de lapte si amestecam bine.

Cand laptele incepe sa fiarba punem esenta de rom apoi turnam treptat compozitia obtinuta mai sus si amestecam incontinuu cu o spatula de lemn pana incepe sa se ingroase.

Inchidem focul si lasam putin la racit.

Intre timp ne apucam de asamblat prajitura.

Invelim o tava de sticla(sau de oricare aveti) cu folie alimentara.

Punem un strat de biscuiti in tava, imbracam si peretii tavei cu biscuiti, turnam un strat de crema, mai adaugam un strat de biscuiti, iar un strat de crema si terminam cu un strat de biscuiti.

Lasam tava deoparte pana crema se raceste complet, apoi dam tava la frigider pt cateva ore bune, sau pana dimineata pt a se inmuia bine biscuitii.

Rasturnam prajitura pe un platou, o imbracam cu ciocolata rasa , o portionam si o servim!

 

 

TIPS-URI

1

Crema fiind calduta va inmuia biscuitii (daca doriti sa lasati mai putin la rece puteti sa-i insiropati cu lapte).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu biscuiti si crema de ciocolata - reteta cu nr. 100" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu gem de afine si nuci