Aţi văzut “The Grand Budapest Hotel”?
“Courtesan au Chocolat” e un desert din gogoşele choux a la creme, care alături de personajele simpatice – Gustave H. şi Zero Moustafa – conturează atmosfera vremurilor din The Grand Budapest Hotel. Filmul mi-a plăcut foarte tare şi am fost foarte bucuroasă să găsesc reţeta pe www.buyyfeed.com.
Nu vă povestesc despre film, ca să nu vă stric distracţia în cazul în care nu l-aţi văzut încă. În schimb, vă pot povesti despre desert. Reţeta o găsiţi şi pe link-ul de mai sus. Eu l-am preparat de două ori, aşa că o să postez varianta care mi-a plăcut mai mult.
ALUAT
CREMĂ- Şarlotă de ciocolată
ALUATUL
Pasul 1 Am pus apa, laptele şi sarea la fiert. Se adaugă untul în bucăţi şi zahărul.
Pasul 2 În momentul în care încep să fiarbă, se retrage de pe flacără şi se varsă făina dintr-o mişcare, frecând energic pasta până se desprinde de pe vas.
Pasul 3 Se continuă frecarea aluatului până se mai răceşte şi se adaugă, unul câte unul, ouăle întregi.
Pasul 4 Am lăsat aluatul să se răcorească. Între timp am făcut crema.
CREMA
Pasul 5 Am amestecat gălbenuşurile cu zahărul şi amidonul, plus un pic de lapte rece. După ce s-a omogenizat, am adăugat şi restul laptelui şi am pus compoziţia la foc mic, amestecând tot timpul.
Pasul 6 După ce s-a întărit şarlota, am adăugat ciocolata şi am dat crema la rece.
Pasul 7 Am pus aluatul in sacul de pasticerie si am facut rozete din aluat pe care le-am copt la foc potrivt, 25 min.
Pasul 8 Când au fost gata, le-am lăsat să se răcească, le-am umplut cu crema de ciocolată şi le-am decorat cu royal icing (albuş amestecat cu 300 g zahăr pudră şi o lingură de apă de trandafiri).