Desert cu bezea GODINA

de Zamfira in Dulciuri, 28 Feb 2016 | 3497 vizualizari

 

CONCURS: DE LA BUCĂTAR LA JUSTIŢIAR – SE CAUTĂ UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINA

 

INGREDIENTE

  • 3 albuşuri
  • 1/2 cană zahăr tos
  • un praf de sare
  • 3 cutii cremă de brânză Philadelphia sau mascarpone
  • 2 linguriţe esenţă de lămâie
  • 150 g smântână
  • 3 linguri zahăr pudră
  • fructe pentru ornat-mandarine, portocale, vişine, kiwi, căpşuni, zmeură, etc.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu bezea GODINA:

Coşuleţele din bezea 

Batem albuşurile cu un praf de sare până când obţinem o spumă fermă, abia apoi începem să adăugăm treptat zahărul.

Tapetăm o tavă cu hârtie pentru copt. Punem câteo grămăjoară de bezea pe tavă. Mie mi-au ieşit 12 coşuleţe. Cu lingura formăm mici găurele în mijlocul grămăjoarelor, acel spaţiu va găzdui crema de brânză şi fructele.

tava cu coşuleţe în cuptorul încălzit. Focul trebuie să fie la minim. Tava se pune pe grătarul din mijloc doar pentru 10 minute apoi punem tava pe grătarul de sus iar uşa cuptorului trebuie să fie puţin deschisă. Timp de coacere-uscare a bezelelor între 50-70 minute.

Coşuleţele sunt gata făcute atunci când le simţim tari şi foarte puţin crăpate. După ce stingem focul, coşuleţele din bezea vor rămâne în cuptor până se vor răci.

Crema de brânză

Amestecăm crema de brânză Philadelphia sau o altă brânză fină-mascarone cu zahărul pudră, esenţa de lămâie, apoi adăugăm treptat smântâna.

Umplem fiecare coşuleţ de bezea cu un strat generos de cremă de brânză şi le ornăm cu multe fructe.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu bezea GODINA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tavalita