Prajitura cu spuma si jeleu de capsuni

de Criss in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 6396 vizualizari

 

Azi va aduc o prajitura cu iz de vara, o prajitura cu fructele mele preferate. Si pentru ca mi s-au adunat din nou o multime de albusuri si am si o multime de capsuni congelate, am facut o prajitura cu blat din albusuri, cu spuma de capsuni si jeleu de capsuni. Un deliciu. :)

 

INGREDIENTE

  • Blat: 
  • 14 albusuri
  • 14 linguri zahar
  • 14 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 5 linguri ulei
  • coaja rasa de la o lime
  • Spuma de capsuni: 
  • 600 g capsuni
  • 400 ml frisca lichida Meggle
  • 2 plicuri gelatina
  • 4 linguri zahar (sau dupa gust)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu spuma si jeleu de capsuni:

Albusurile se spumeaza, se adauga apoi zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste si bezeaua e lucioasa si tare. Se adauga uleiul, coaja de lime, apoi in final, amestecand cu lingura de sus in jos, se adauga faina cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava  20/30 tapetata cu hartie de copt si se coace blatul pana cand trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in trei foi cat se poate de egale.

Capsunele se lasa sa se decongeleze. In sucul de la capsuni se hidrateaza gelatina. Capsunele se mixeaza cu blenderul vertical si piureul rezultat se amesteca cu zaharul si se incalzeste pana atinge punctul de fierbere. Se ia vasul de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi se lasa sa se raceasca dar atentie, sa nu se intareasca de la gelatina. Frisca se bate spuma apoi peste frisca batuta se adauga 2/3 din jeleul de capsuni. Se omogenizeaza. Peste primul blat se pune jumatate din crema, apoi al doilea blat, restul de crema si al treilea blat. Peste al treilea blat se toarna restul de 1/3 din jeleul de capsuni si se pune prajitura in frigider.  Se poate orna cu frisca sau crema. Eu am pastrat 3 linguri de crema cu care am facut mici aveline pe prajitura.

TIPS-URI

1

Nota: Puteti face aceasta prajitura cu un blat obisnuit din 8 oua. Eu am avut multe albusuri congelate, motiv pentru care am facut blatul doar din albusuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu spuma si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Criss 1

22.12.2015, 08:11

kytz 1

03.06.2017, 11:16

O prăjitură perfectă pentru aceste zile!

lucy2002 1

06.01.2020, 09:14

Cat de bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu cirese