Desert crema de capsuni la cupa

de RODIMUR in Dulciuri, 26 Apr 2018 | 3280 vizualizari

 

A venit vremea căpșunilor, așa că am preparat rapid o cremă delicioasă la cupe, desertul preferat pentru zilele calde...
Prima dată am făcut această cremă anul trecut, după ce am găsit această rețetă pe net și pentru că a ieșit bine, am modificat-o doar foarte puțin ...(http://clickpoftabuna.ro/slider-ul-de-pe-prima-pagina/crema-de-capsuni-la-pahar/index.html)
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 4 cupe de cremă de căpșuni.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame de căpșuni
  • 200 ml de lapte dulce
  • 25 grame de zahăr tos
  • 1 plic de vanilie
  • 25 grame de amidon alimentar
  • 2 albușuri proaspete
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • Pentru decor:
  • pepite de ciocolată
  • căpșuni feliate
  • ornamente de decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de capsuni la cupa:

Căpșunile se spală bine sub jet de apă și se pun la scurs.

Se amestecă bine zahărul, vanilia și amidonul și se subțiază cu laptele dulce (fiert). Se dă compoziția la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă. Se ia vasul de pe foc și se lasă la răcit, amestecând din când în când compoziția.

Când căpșunile s-au scurs de apă se mixează, pentru a obține un pireu.

Cele două albușuri (neapărat foarte proaspete!) se mixează spumă tare, cu două linguri de zahăr pudră,

Se amestecă spuma de albușuri cu pireul de căpșuni și apoi se adaugă și compoziția de lapte, zahăr și vanilie, răcită, între timp, până ce se omogenizează.

Se toarnă în cupe și se decorează cu: pepite de ciocolată, felii de căpșuni, ornamente decor... Se dau cupele la frigider și crema de căpșuni se servește când este rece.

TIPS-URI

1

Nu faceți cremă de căpșuni decât pentru consumul imediat.

2

Folosiți albușuri foarte proaspete.

3

Crema de căpșuni se ține la frigider, până ce se răcește și apoi se servește imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de capsuni la cupa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu fructe si frisca