Desert crema de capsuni la cupa

de RODIMUR in Dulciuri, 26 Apr 2018 | 3429 vizualizari

 

A venit vremea căpșunilor, așa că am preparat rapid o cremă delicioasă la cupe, desertul preferat pentru zilele calde...
Prima dată am făcut această cremă anul trecut, după ce am găsit această rețetă pe net și pentru că a ieșit bine, am modificat-o doar foarte puțin ...(http://clickpoftabuna.ro/slider-ul-de-pe-prima-pagina/crema-de-capsuni-la-pahar/index.html)
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 4 cupe de cremă de căpșuni.

 

INGREDIENTE

  • 400 grame de căpșuni
  • 200 ml de lapte dulce
  • 25 grame de zahăr tos
  • 1 plic de vanilie
  • 25 grame de amidon alimentar
  • 2 albușuri proaspete
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • Pentru decor:
  • pepite de ciocolată
  • căpșuni feliate
  • ornamente de decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de capsuni la cupa:

Căpșunile se spală bine sub jet de apă și se pun la scurs.

Se amestecă bine zahărul, vanilia și amidonul și se subțiază cu laptele dulce (fiert). Se dă compoziția la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă. Se ia vasul de pe foc și se lasă la răcit, amestecând din când în când compoziția.

Când căpșunile s-au scurs de apă se mixează, pentru a obține un pireu.

Cele două albușuri (neapărat foarte proaspete!) se mixează spumă tare, cu două linguri de zahăr pudră,

Se amestecă spuma de albușuri cu pireul de căpșuni și apoi se adaugă și compoziția de lapte, zahăr și vanilie, răcită, între timp, până ce se omogenizează.

Se toarnă în cupe și se decorează cu: pepite de ciocolată, felii de căpșuni, ornamente decor... Se dau cupele la frigider și crema de căpșuni se servește când este rece.

TIPS-URI

1

Nu faceți cremă de căpșuni decât pentru consumul imediat.

2

Folosiți albușuri foarte proaspete.

3

Crema de căpșuni se ține la frigider, până ce se răcește și apoi se servește imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de capsuni la cupa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert choux a la creme cu zmeura