A venit vremea căpșunilor, așa că am preparat rapid o cremă delicioasă la cupe, desertul preferat pentru zilele calde...
Prima dată am făcut această cremă anul trecut, după ce am găsit această rețetă pe net și pentru că a ieșit bine, am modificat-o doar foarte puțin ...(http://clickpoftabuna.ro/slider-ul-de-pe-prima-pagina/crema-de-capsuni-la-pahar/index.html)
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 4 cupe de cremă de căpșuni.
Căpșunile se spală bine sub jet de apă și se pun la scurs.
Se amestecă bine zahărul, vanilia și amidonul și se subțiază cu laptele dulce (fiert). Se dă compoziția la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă. Se ia vasul de pe foc și se lasă la răcit, amestecând din când în când compoziția.
Când căpșunile s-au scurs de apă se mixează, pentru a obține un pireu.
Cele două albușuri (neapărat foarte proaspete!) se mixează spumă tare, cu două linguri de zahăr pudră,
Se amestecă spuma de albușuri cu pireul de căpșuni și apoi se adaugă și compoziția de lapte, zahăr și vanilie, răcită, între timp, până ce se omogenizează.
Se toarnă în cupe și se decorează cu: pepite de ciocolată, felii de căpșuni, ornamente decor... Se dau cupele la frigider și crema de căpșuni se servește când este rece.
1
Nu faceți cremă de căpșuni decât pentru consumul imediat.
2
Folosiți albușuri foarte proaspete.
3
Crema de căpșuni se ține la frigider, până ce se răcește și apoi se servește imediat.