Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta
Inghetata de cafea:
Galnenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si se pune la fiert, pana se ingroasa putin, amestecand continuu. Dupa aceea se se pune nessul dizolvat in putina apa calduta si cacaoa. Se omogenizeaza, se da deoparte si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit compozitia de galbenusuri cu cafea, se pune frisca batuta si se omogenizeaza. Se da la congelator pentru 1 ora-1 ora si jumatate.
Salam de biscuiti:
Biscuitii se piseaza bucatele sau se zdrobesc cu sucitorul.
Intr-un vas, la foc mic, topim ciocolata impreuna cu untul. Cacao o amestecam cu zaharul, apoi o "desfacem" cu laptele rece. Sosul obtinut se amesteca cu ciocolata si untul topite. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga esenta de rom.
Acest sos se toarna peste biscuiti si se amesteca bine, pana biscuitii se imbiba cu sosul de ciocolata. Compozitia se intinde pe o folie alimentara, in strat subtire. Se da la frigider cateva minute, sa se intareasca putin.
Peste blatul de biscuiti se pune un strat de inghetata si cu ajutorul foliei se ruleaza blatul. Se inveleste "salamul" in folie de aluminiu, se strange bine la capete si se da la congelator pana la congelarea completa.