Desert cornulete cu untura si iaurt

de mirela0911 in Prajituri, 1 Dec 2021 | 8669 vizualizari

 

Nu erau in plan aceste cornulete, dar pentru ca imi inghetase un iaurt grecesc in frigider (nu ma intrebati cum, ca nici eu nu stiu) si dupa ce s-a dezghetat a devenit cam lichid, am zis gata, numai bun pentru niste cornulete. Asa am si facut, prin urmare acestea sunt cornuletele.

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 50 g zahar pudra
  • 5 g drojdie uscata
  • 1 ou mare
  • 150 g untura
  • 250 g iaurt
  • un borcan de 300 g gem de prune
  • 3-4 lg nuca macinata
  • esenta de rom
  • zahar pudra vanilat
Portii: 63
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu untura si iaurt:

Intr-un bol se pune faina cernuta, se adauga sarea, zaharul pudra, drojdia uscata, untura si iaurtul. Se amesteca toate ingredientele apoi se ratoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se lasa acoperit pentru o jumatate de ora sa se odihneaasca.

Gemul se amesteca cu nuca macinata, se adauga esenta de rom dupa gust si se lasa deoparte.

Se rupe din aluat o bucata de aluat. Se intinde pe masa de lucru in forma cat de cat rotunda, se asaza deasupra o farfurie, se decupeaza in jurul ei apoi se taie in 8 triunghiuri. Se asaza pe baza triunghiului o lgt din amestecul de gem si nuca apoi seruleaza cat mai strans, spre varf, formandu-se cornuletul. La fel se procedeaza cu tot aluatul.

Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt apoi se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute sau pana incepe sa devina usor maronii deasupra.

Se scot din cuptor si asa fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca le preferati mai dulci, adaugati in aluat mai mult zahar sau in gem.

2

Se pot prepara cu orice fel de gem, important e sa se adauge nuca macinata pentru a ingrosa putin amestecul, sa nu curga la coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu untura si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede