Prajitura fondanta de ciocolata

de laylalala in Prajituri, 22 Apr 2010 | 4591 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 50 gr unt topit, pentru uns
  • cacao, pentru pudrat
  • 200 gr ciocolata amaruie, rupta in bucatele
  • 200 gr unt, taiat in bucatele
  • 200 gr zahar brun
  • Sos de caramel
  • 250 gr zahar
  • 140 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • 4 oua si 4 galbenusuri
  • 200 gr faina
  • sos de caramel (vezi reteta ma jos) si inghetata de vanilie, la servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fondanta de ciocolata:

Se incalzeste cuptorul la 200ᵒC.
Se pregatesc formele astfel : se unge fiecare forma cu unt topit, apoi se introduce la congelator pana ce s-a intarit stratul de unt,Se scot si se ung cu inca un strat de unt topit, apoi se tapeteaza cu cacao, iar excesul se toarna afara.
Se topeste ciocolata cu untul la bain-marie, se ia bolul de pe vasul cu apa fiarta si se amesteca pana se obtine o crema fina, apoi lasa compozitia sa se raceasca 10 minute.
Intr-un alt bol, se bat ouale cu galbenusurile si zaharul, pana cand devin groase, iar telul sau mixerul lasa urme.Se cerne faina si se adauga la oua, apoi se bat pana cand se omogenizeaza.
Se toarna ciocolata topita peste compozitia cu oua, in 3 parti, batand bine dupa fiecare adaugare, pana cand se incorporeaza in totalitate, iar compozitia va avea aspectul unui aluat moale de prajitura.
Se toarna compozitia obtinuta in mod egal in forme.Se pun formele pe o tava si se coc 10-12 minute, pana cand la suprafata se formeaza o crusta si incep sa se desprinda de pe marginea formei.Se scot din cuptor si se lasa sa se odihneasca 1 minut, inainte de a le scoate din forma.
Se scot prajiturelelel din forme, miscandu-le usor pentru a se desprinde pe margini si a aluneca usor din forma.Se scoate prajiitura pe mana pentru a fi sigur ca s-a desprins de forma si se pune la loc pana sunt gata de aranjat pe farfurie.
Se orneaza farfuriile de servire cu sos de caramel, se aseaza in centrul fiecareia o prajiturica, iar deasupra prajiturii se aseaza o cupa de inghetata, apoi se serveste imediat.


Sos de caramel

Se pune zaharul intr-o tigaie, se adauga 4 linguri apa, apoi se pune pe foc mediu si se amesteca pana cand zaharul se dizolva.Se mareste intensitatea focului si se da in clocot 4-5 minute, pana se obtine caramelul.Se ia de pe foc, apoi se incorporeaza cu grija frisca lichida si untul.Se lasa sosul sa se raceasca si se poate pastra intr-o sticluta de plastic cu varf ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fondanta de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nutella si nuca