Pufosi, deliciosi , numai buni cu o cafea, un pahar de lapte sau de luat la pachet .
Ingredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de umplutura.
Am pus laptele cu zaharul la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat macul. Am lasat pe foc, amestecand din cand in cand, cca 5 minute, timp in care macul si-a dublat volumul. Adaugam nuca de cocos impreuna cu esenta de rom si omogenizam. Batem albusul spuma si-l incorporam in compozitia de mac.
Cand aluatul este gata, il impartim in 2 parti egale si intindem 2 foi dreptunghiulare, groase de cca. 0,5 cm .
Umplem foile cu compozitia de mac , dar tapetam si cu bucati de rahat. Rulam pe lungime, apoi taiem rondele pe care le asezam in forme de briose sau savarine ( Daca nu avem hartiute speciale, ungem tava cu ulei si tapetam cu faina ) .
Lasam cozonaceii 30 minute la loc cald, timp in care acestia isi vor dubla volumul.
Coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 35-40 minute . Inainte cu 10 minute de a-i scoate din cuptor, ii ungem cu galbenus de ou si presaram zahar tos.