Desert cheesecake rece cu ciocolata si jeleu de zmeura

de oanapl in Torturi, 30 Dec 2018 | 3844 vizualizari

 

Nouă ne plac foarte mult cheesecake-urile. Se pregătesc ușor, rapid și sunt delicioase. Dacă vă plac și vouă, vă invit să încercați și această rețetă!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 200 g biscuiți cu cacao
  • 100 g unt
  • pentru cremă:
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 50 g zahăr pudră
  • 20 g gelatină granulată(2 pliculețe)
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 100 g ciocolata neagră + 100 ml frișcă lichidă
  • 100 g ciocolată albă + 100 ml frișcă lichidă
  • pentru jeleu:
  • 500 g zmeură
  • 3 linguri zahăr
  • 50ml apă
  • 10 g gelatină
  • Pentru ornat:
  • 100ml frișcă lichidă
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake rece cu ciocolata si jeleu de zmeura:

Blat:
Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și amesteci cu mâna până când se încorporează bine.
Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și torni compoziția de biscuiți, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider și între timp pregătești crema. 


Crema:
Încălzești 100 ml frișcă lichidă până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata neagră mărunțită, o lași 1 minut și amesteci până obții o cremă omogenă. O lași să se răcească.

Într-o altă cratiță încălzești 100 ml frișcă lichidă până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata albă mărunțită, o lași 1 minut și amesteci până obții o cremă omogenă. O lași să se răcească.

Mixezi frișca lichidă cu jumătate din zahărul pudră până se întărește puțin. Separat mixezi mascarpone cu restul de zahăr pudră, apoi îl adaugi peste frișca lichidă și mixezi până când obții o cremă omogenă. Împarți crema în două boluri și adaugi ciocolata topită. Într-un vas pui ciocolata albă, iar în celălalt pui ciocolata neagră și omogenizezi.

 

Hidratezi 10 g gelatina în 50 ml apă rece și apoi o topești la bain marie până devine lichidă și o lași să se răcorească. O adaugi peste crema de ciocolată neagră și omogenizezi compoziția.

Asamblare:
Scoți blatul de biscuiți din frigider și răstorni crema de ciocolată neagră și o nivelezi. Pui platoul la frigider și îl lași pentru cel puțin 30 de minute.

Între timp hidratezi 10 g gelatina în 50 ml apă rece și apoi o topești la bain marie până devine lichidă și o lași să se răcorească. O adaugi peste crema de ciocolată albă și omogenizezi compoziția. Scoți platoul din frigider și torni crema de ciocolată albă și o nivelezi.
Pui cheesecake-ul la frigider până când pregătești jeleul de zmeură.

Jeleu:
Pui zmeura într-o crăticioară și adaugi zahărul, apoi pui totul pe foc și fierbi 5-10 minute. Lași să se răcorească, pasezi zmeura și și o treci printr-o sită. Hidratezi gelatina în 50 ml apă rece și apoi o topești la bain marie până devine lichidă și o lași să se răcorească. Amesteci gelatina cu sosul de zmeură și lași puțin la răcit, apoi răstorni peste cheesecake și îl pui din nou la frigider pentru minim 2-3 ore.

Înainte de a desface inelul de tort treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. 
Mixezi frișca lichidă și decorezi prăjitura după imaginație.

TIPS-URI

1

Pui prima cremă peste blatul de biscuiți și lași cel puțin 30 de minute la frigider, pentru a se întări. Eu nu am făcut așa și când am turnat crema de ciocolată albă peste cea de ciocolată negră, stratul de jos s-a ondulat. Nu mi-au ieșit 2 straturi drepte de cremă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake rece cu ciocolata si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si nectarine - Reteta numarul 100!!